Jarní odvety započali také mladší žáci

Žijem Hrou - AFK Tišnov 0:5 (0:1)

Sestava: Chytrý (GK), Tesař, Havelka, Španělová, Kazda, Šulc, Měcháček, Chmelíčková, Němec, Havel O., Jašek

Také mladší žáci zahájili o víkendu svou část jarní sezóny a to hned se soupeřem z nejtěžších. Mužstvo mladších žáků Tišnova je v tabulce na prvním místě bez ztráty jediného bodu a tak jsme věděli, že nás prověří opravdu po všech stránkách. Soupeře jsme se však nezalekli a chtěli jsme předvést co nejlepší výkon s ohledem na cíle, které jsme si před zápasem společně stanovili. První poločas se nám velmi vydařil a s favoritem jsme drželi krok především díky skvělým zákrokům brankáře Adama Chytrého, ale také i díky velké bojovnosti a nasazení všech hráčů. Bohužel těsně před přestávkou jsme po nepovedené rozehrávce obdrželi branku a šli jsme do kabin za nepříznivého výsledku.

O poločase jsme si opět připomněli stanovené cíle před utkáním, aby nedošlo ke ztrátě motivace a ve druhém poločase jsme chtěli výsledek zvrátit. To se bohužel nepovedlo. V úvodu druhé půle jsme inkasovali krátce po sobě 3 branky a bylo rozhodnuto. I přes nepříznivý vývoj utkání bojoval tým až do konce a nechtěl dát tišnovským hráčům ani kousek hřiště zadarmo. Soupeř si výhru v utkání určitě zasloužil. Do velkých šancí nás sice příliš nepustil, ale i tak může být naše mužstvo se svým herním projevem spokojené. Za náš tým nastoupili 3 hráči (V. Němec, O. Jašek, O. Havel) věkem ještě v přípravkách a se svou premiérou se popasovali velice dobře. Silnějších a větších soupeřů se vůbec nezalekli a rvali se o každý metr hřiště stejně urputně, jak jejich starší spoluhráči. I přes celkovou porážku bych tým pochválil za předvedený výkon a věřím, že pilná práce všech hráčů se v následujících zápasech pozitivně přenese i na výsledkovou tabuli.

 

Žijem Hrou "B" - AFK Letovice "A" 2:7 (1:2)

Sestava: Mihula (GK), Kazda, Mikula, Španělová, Janoušková, Šínová, Jančová, Kovářová, Prudký, Vokurka

Branky: Kovářová, Prudký

V neděli nastoupil na hřišti v Drnovicích B tým mladších žáků, také proti prvnímu týmu tabulky. Proti Letovicím jsme do utkání šli se stejným odhodláním a bojovností jako o den dřív náš druhý tým. První branku vstřelili hosté. Naše odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a před bránou soupeře se nejlépe zorientovala Vendy Kovářová a pohotově zakončila. I přes herní převahu a pár nastřelených tyčí,  nedokázal soupeř v prvním poločase většinu svých brankových šancí proměnit a vstřelil už jen jeden gól. V druhém poločase se už herní převaha Letovic projevila i na vstřelených brankách. I přesto, že jsme ve druhé půli hru více otevřeli a vypracovali si více šancí, jsme vstřelili pouze jednu branku. Za to, ale výstavní. Akce započala od vlastní branky a kombinací na jeden dotek mezi Jakubem Kazdou, Petrou Šínovou a zakončujícím Samuelem Prudkým, který efektně přehodil hostujícího brankáře, asi jako Karel Poborský na Euru 96 v Anglii. I přes porážku převládala u všech domácích hráčů spokojenost nad předvedeným výkonem.

 

Martin Pavel (trenér)

Sdílet na Facebooku