Mladší žáci v posledním utkání podzimu zvítězili

Žijeme Hrou – SK Moravská Slavia Brno 3:1 (1:0)

Branky: Chmelíčková, Kazda, Motyčka

Sestava: Chytrý, Havelka, Chmelíčková, Měcháček, Kovářová, Kazda, Španělová, Tesař, Houdek, Havel, Motyčka

Do posledního utkání podzimní části jsme vstoupili po sérii výsledkových nezdarů. V sychravém podzimním počasí jsme chtěli předchozí špatné výsledky napravit a od prvních minut jsme šli s velkým odhodláním za vítězstvím. Od počátku nás zdobila aktivní a důrazná hra, díky které jsme si byli schopni vytvářet velké množství brankových příležitostí. Velký kontrast oproti předchozím zápasům, kdy jsme sice měli herní převahu, ale nebyli jsme schopni dostat se do střeleckých pozic ze kterých by padlo více branek. Útočná činnost se nám velmi dařila a díky naší nátlakové hře jsme ani soupeře nepouštěli do velkých šancí. V prvním poločase řešil Adam Chytrý, v bráně, v podstatě jen malé domů, se kterými si ale počínal naprosto suverénně a svým vysokým postavením zachytával rychle protiútoky hostů, po vzoru německého brankáře Manuela Neuera. Štěpánu Motyčkovi se dařila jeho silná činnost a v soubojích 1 na 1 byl také velmi úspěšný. K uklidnění a jistotě celého týmu přispěl i první vstřelený gól utkání, který jsme po delší době vstřelili my v podání Sáry Chmelíčkové. Velkým ohrožením hostujícího brankáře byli také rohové kopy, které Veronika Španělová kopala opravdu skvěle. Dařily se také náběhy do před brankového prostoru. Škoda byla pouze jedné vstřelené branky. Více šancí se nám v první půli proměnit nepodařilo.

V poločasové přestávce panovala u všech nad předvedenou hrou spokojenost a hráči si sami vytkli malou efektivitu v zakončení. Ve druhé půli jsme začali opět soustředěně a poměrně záhy přidal Kuba Kazda naši druhou branku, která přinesla do našich řad možná až moc velké uklidnění. Moravská Slavia se totiž postupně začala dostávat více do hry a zvětšovat tlak na naši branku. Pozorná obrana v čele s Kubou Tesařem, který po celý podzim drží svými výkony obranu nad vodou, odolávala do 45 minuty, kdy se soupeři povedlo skórovat. Po obdržené brance jsme trochu znejistěli a znervózněli. V následujících minutách hosté klidně mohli utkání vyrovnat, ale skvělými zákroky se zaskvěl Adam Chytrý v bráně a tým velmi podržel. Rozhodnutí přišlo 10 minut před koncem. Štěpán Motyčka vstřelil naši 3 branku a utkání tak definitivně rozhodl.

Tým si v dnešním utkání šel koncentrovaným a kolektivním výkonem za vítězstvím. Oproti předchozím zápasům jsme byli v před brankovém prostoru o poznání aktivnější a také se nám dařilo útočit ve větším počtu hráčů. Hráči se za svou snahu odměnili 3 brankami a podzim soutěžní části zakončili zaslouženým vítězstvím.

 

Martin Pavel (trenér)

Sdílet na Facebooku