V krajském poháru postupujeme do jarních bojů

Žijeme Hrou – SK Líšeň U14

Ve čtvrtfinálovém kole krajského poháru jsme narazili na tým z jihomoravské metropole a to na celek SK Líšeň. Za tuto konfrontaci jsme byli velmi rádi, jelikož jsme mohli sehrát utkání s fotbalovým a takticky vyspělým týmem. Takových zápasů v naší soutěži sehrajeme jen minimum a tak to byla pro nás vítaná nabídka k dalšímu fotbalovému růstu. Herní činnosti líšeňských jednotlivců byly na vysoké úrovni a taktéž organizace hry splňovala kritéria fotbalově vyspělého družstva. Proto se od prvních minut hrál na lysickém trávníku kombinačně pohledný zápas s řadou šancí na obou stranách. Soupeř tak prověřil i naši hru v obranné fázi, za což jsme byli s trenéry vděčni.

S prezentací našeho celku jsme byli poměrně spokojeni. Hra měla určitý řád a prezentovali jsme se takovým fotbalem, který po chlapcích požadujeme. Dokázali jsme držet míč a přenášet těžiště hry.  Dařilo se nám držet dostatečnou šíři hřiště, z čehož vznikaly prostory vhodné pro kombinaci i individuální práci s míčem. Taktéž hloubku hřiště jsme oproti ostatním zápasům dokázali v obranné fázi rychle stáhnout a naopak při brejkových situacích jsme vyhledávali prostory až na ofsajdové hraně.           

V zápase jsme postupem času získali převahu a s připravenými příležitostmi jsme nakládali efektně, což neslo ovoce v podobě gólů. Předvedli jsme několik pohledných akcí ať už po kombinační hře, nebo po individuálních průnicích našich hráčů. Soupeře jsme přehrávali zejména díky fyzickému rozdílu. Přece jen byl roční rozdíl mezi některými hráči znát a zejména v osobních soubojích jsme mladší kluky z Líšně přehrávali.

 

Pavel Blaha (trenér)

Sdílet na Facebooku