ŽIJEME HROU - FK BLANSKO mladší a starší žáci

Žáci Žijeme Hrou vstoupili úspěšně do nové sezony!

Starší i mladší žáci Žijeme Hrou vstoupili v neděli 27.8. v Kunštátě do nové sezony 2017 / 2018 svými  zápasy proti mužstvu FK Blansko.  Naší žáci nastupují v  1. třídě skupiny A Jihomoravského kraje a vstup do soutěže se oběma  týmům vydařil.

Starší žáci
Žijeme Hrou – FK Blansko 2:2 (2:0) Bláha, Janků

Jako první odehráli svůj zápas starší žáci. Vstup do utkání vyšel týmu na jedničku a během prvního poločasu jsme si vypracovali vedení  2:0. První braku vstřelil Honza Bláha už v 5. minutě po výborném napadání soupeřovi rozehrávky a druhou přidal Radek Janků po krásné individuální akci. Soupeř ve druhém poločase přidal a brzy srovnal skóre na 2:2. I přes další šance na obou stranách se už na výsledku nic nezměnilo a obě mužstva si na úvod soutěže rozdělily po bodu.

Pavel Blaha (trenér):
Do utkání jsme vstoupili s chutí a zdravým sebevědomým. Byli jsme si však vědomi kvalit soupeře z největšího okresního města. Díky dobré kombinační hře jsme si dokázali vytvořit řadu příležitostí, které však k výraznějšímu ohrožení hostující branky nevedly. Hráli jsme vysoko a dařilo se nám i dobře napadat rozehrávku. A právě to přineslo ovoce v podobě gólu, jehož autorem byl Jan Bláha. I nadále jsme měli chuť hrát a drželi jsme míč především na našich kopačkách. Blansko hrozilo spíše z brejkových situací a častokráte si pomáhali i dlouhými míči za naši obranu. Obranná linie však fungovala poměrně dobře. A tak jsme mohli myslet na útočení my. Janků si přebral na polovině hřiště míč a individuálním průnikem pošel přes čtveřici bránících hráčů, svůj slalom pak s přehledem zakončil. Nic víc se v prvním dějství nestalo a do kabin se odcházelo za stavu 2:0. S hvizdem rozhodčího a začátkem druhé půle se však role obrátily. Blansko hrálo vysoký aktivní presink, s kterým jsme měli velký problém. Dlouho jsme drželi míč na jedné straně a nedokázali jsme rychle přenášet těžiště hry. Blansko tak mělo ulehčenou hru a brzy se dočkalo i odměny a snížilo na 2:1. Od této chvíle jsme se začali bát o výsledek a přešli jsme ještě více k pasivní hře. Problém nám dělalo rozlišovat situace, kdy držet míč a kombinovat a kdy naopak využít rychlý brejk. Taktéž jsme špatně pracovali s délkou hřiště a otevírali jsme tak okénka do naší obranné řady. Blansku se po rohovém kopu přeci jen podařilo srovnat stav utkání. A to nás opět nabudilo k lepšímu výkonu, který vykrystalizoval k řadě slibných šancí, které jsme však nedokázali přetavit ve vítězný gól. A nezměnil to ani samostatný únik Bláhy, kterého vybídl krásnou přihrávkou mezi stopery Macháček. Zvonění tyče tedy byla největší šancí druhé půle. Blansko si tedy nakonec odvezlo bod za remízu 2:2.

Mladší žáci
Žijeme Hrou – FK Blansko 5:2 (1:2) 3x Kazda, Motyčka, Vokurka

Mladší žáci do svého utkání nastoupili daleko hůře a brzy prohrávali 0:2. Do poločasu se ale povedlo Kubovi Kazdovi snížit na 1:2. Do druhé půle náš tým doslova vlétl. Dalšími dvěma brankami Kuby Kazdy a jedné Štěpána Motyčky se povedlo výsledek zápasu otočit v náš prospěch.  I když Blansko v závěru zlobilo, tým si už vedení vzít nenechal. V závěru ještě Honza Vokurka přidal parádní střelou z dálky pátý gól a upravil na konečných 5:2.

Martin Pavel (trenér):
Do zápasu jsme moc dobře nevstoupili a brzy prohrávali. Na tým to, ale vůbec nezapůsobilo a dál jsme soupeře napadali hned při jeho rozehrávce, díky čemuž jsme si vytvářeli spoustu brankových příležitostí.  Aktivní hra a napadání soupeře se nám dnes velmi dařila. Tým bych chtěl pochválit za předvedený kolektivní výkon, útočný herní projev  a na způsob s jakým se vypořádali s úvodem zápasu, kdy jsme prohrávali 0:2. Určitě bych chtěl ocenit i soupeře, který podal sympatický výkon a svou kvalitou přispěl k pohlednému utkání.

Sdílet na Facebooku