Mladší žáci nabrali během podzimu v krajské soutěži vynikající formu

Mladší žáci pokračovali v krajské soutěži zápasem proti Moravskému Krumlovu. Venkovní zápas se tentokrát neodehrál v městě se Slovanskou epopejí, ale na hřišti v Polánce. Tak jek v předchozích zápasech jsme měli výrazně více ze hry. Víc jsme drželi míč a přidali taky nápaditost a chytrost při řešení jednotlivých akcí, které jsme dovedli úspěšně zakončovat. Velmi se nám dnes dařilo zahrávání standarních situací, z nichž jsme dovedli domácí několikrát zaskočit.
 

FC Moravský Krumlov - Žijeme Hrou 2:10 (0:4)

Polánka 8. 9. 2024, 10:45, 6.kolo, Krajská soutěž mladší žáci JmKFS (A)

Branky: 2x Ostrejš S., 2x Burkoň E., Lepka O., Čepelka T., Hruška O., Borek Š., Novotný J., Studýnka J.
Sestava: Burkoň M. (GK), Studýnka J., Novotný J., Hruška O., Boček V., Borek Š., Čepelka T., Crhák S., Burkoň E., Řehůřek J., Lepka O., Ostrejš S.

Další víkend přišlo neplánované volno. Z důvodu vydatných dešťů a povodní byly všechny víkendové zápasy odloženy. Hráli jsme tak až následující víkend ve Znojmě. V opačném pořadí než je tomu obvyklé. Mladší žáci tak hráli před staršími žáky v 9:00. Ve vyrovnané první půli jsme se těšně před přestávkou ujali vedení, kdy vše před sebou krasnou ranou prostřelil Štěpán Borek. Ve druhé půli nás domácí sérií standartních situací zatlačili a z jedné standartky také vyrovnali. Obě strany odehráli kvalitní a vyrovnaný zápas, který byl pro obě strany velkým přínosem.

 

FK Znojmo - Žijeme Hrou 1:1 (0:1)

Znojmo - Oblekovice 21. 9. 2024, 9:00, 8.kolo, Krajská soutěž mladší žáci JmKFS (A)

Branka: Borek Š.
Sestava: Bárta D. (GK), Dvořáček P., Novotný J., Hruška O., Boček V., Borek Š., Holík V., Pelíšková Ž., Burkoň E., Hořínek M., Lepka O., Ostrejš S.

Odložený zápas z deštivého víkendu proti Boskovicím-Letovicím B jsme odehráli v úterý 24. záři v Bořitově. Tým soupeře je výhradě složen z šikovných hráčů ročníku 2013. Fyzická převaha našeho týmu tak byla znát. Zadaným úkolem pro naše hráče bylo prosadit se proti mladšímu soupeři fotbalovostí a především technickým a chytrým zahráním jednotlivých akcí. Přítomní divaci v Bořitově odměnili na závěr při zapadajícím slunci oba týmy potleskem. Zda -li se úkol podařilo našim hráčům splnit nechť posoudí samotní aktéři dohrávaného utkání.

 

Žijeme Hrou - FC Boskovice-Letovice B 8:0 (4:0)

Bořitov 24. 9. 2024, 17:00, 7.kolo, Krajská soutěž mladší žáci JmKFS (A)

Branky: 2x Crhák S., Mosler M., Burkoň E., Lepka O., Dvořáček P., Hruška O., Ostrejš S.
Sestava: Šulc J., (GK), Studýnka J., Dvořáček P., Mosler M., Hruška O., Boček V., Borek Š., Holík V., Crhák S., Burkoň E., Hořínek M., Lepka O., Ostrejš S.

Proti Slatině jsme předvedli velmi soutředěný a trpělivý výkon. Byli jsme více na míči a soupeře po celý zápas tlačili. Brankář Slatiny s pozornou obranou však stáli proti a my ne a ne se prosadit. Rychlým střídaním jsme se snažili udržet vysoké tempo zápasu, které se stupňovalo, včetně tlaku do hostující branky ve druhé půlce. A povedlo se, trpělivost našeho týmu byla odměněna. 10 minut před koncem vstřelil gól Ondra Lepka a následně krásnou, nezištnou ranou do šibenice Vojta Boček.

 

Žijeme Hrou - SK Slatina 2:0 (0:0)

Kunštát 28. 9. 2024, 10:45, 9.kolo, Krajská soutěž mladší žáci JmKFS (A)

Branky: Lepka O., Boček V.
Sestava: Šulc J., (GK), Studýnka J., Novotný J., Hruška O., Boček V., Borek Š., Crhák S., Bárta D., Burkoň E., Hořínek M., Burkoň M., Lepka O.

V zápase se Svratkou Brno B se potkali aktuálně první dva týmy tabulky. Žijeme Hrou (1. místo) x Svratka Brno (2.) A náš tým v tomto zápase exceloval. Po krásných kombinačních akcích si vytvářel šanci za šancí. Na Svratce snad mají recept na vynikající brankáře. Hostující brankář Formánek stejně jak v zápae starších žáků Havlíček, chytal přímo fantasticky a obrovské množství našich gólovek pochytal. I tak však výraznému rozdílu ve skóre nezabránil. Forma mladších žáků tak má s druhou půlkou podzimu výrazně stoupající tendenci.

Žijeme Hrou - FC Svratka Brno B 8:1 (4:1)

Lysice 5. 10. 2024, 10:45, 10.kolo, Krajská soutěž mladší žáci JmKFS (A)

Branky: 3x Burkoň E., 2x Borek Š., Mosler M., Ostřejš S., Studýnka J.
Sestava: Burkoň M., (GK), Studýnka J., Mosler M., Hruška O., Boček V., Borek Š., Crhák S., Bárta D., Burkoň E., Hořínek M., Lepka O., Ostrejš S.

Sérii čtyř domácích zápasů jsme zakončili okresním derby s RDR Akademií. V zápase jsme rychle prohrávali a inkasovaný gól jako by nás na chvíli znejistěl. V první třetině utkání jsme se hledali avšak ve zbývajícím průběhu už jsme navázali na podzimní výkony. Ještě do poločasu jsme zvýšili obrátky i tempo a podařilo se skóre otočit. Ve druhé půlce přidali naši střelci ještě dalších 7 gólů. Vysoký rozdíl ve skóre je pro soupeře možná až příliš krutý. Dnes se nám naše hra nedařila tak jak v předchozích zápasech, ale v zakončení jsme oproti tomu byli velmi efektivní.

 

Žijeme Hrou - RDR Akademie 10:2 (3:1)

Lysice 12. 10. 2024, 10:45, 11.kolo, Krajská soutěž mladší žáci JmKFS (A)

Branky: 3x Burkoň M., 3x Bárta D., 2x Crhák S., Burkoň E., Hruška O.
Sestava: Šulc J., (GK), Studýnka J., Mosler M., Novotný J., Hruška O., Boček V., Borek Š., Holík V., Crhák S., Bárta D., Burkoň E., Burkoň M., Lepka O., Ostrejš S.

 

Martin Pavel (trenér ml. žáků)

Více fotek ze zápasů najdete na sociálních sítích Žijeme Hrou.

Sdílet na Facebooku