Starší žáci ve dvou těžkých zápasech venku úspěšní. V Krajském poháru nestačili na Boskovice-Letovice

FC Moravský Krumlov - Žijeme Hrou 2:4 (2:2)

Polánka 8. 9. 2024, 9:00, 6.kolo,Krajská soutěž starší žáci JmKFS (A)

Branky:  2x Pernica J., Štěpánek L., Kučírek M.
Sestava: Hruška V. (GK), Dvořák J., Šafář D., Chmelíček Š., Látal J., Štěpánek L., Pavlů Š., Barták P., Pernica J., Kučírek M., Kubíček R., Slavíček P., Procházka E., Formánek P., Bílek M., Coural R.

Zápas v Moravském Krumlově byl první zatěžkávací zkouškou v této sezoně. Soupeř velmi rychle otevřel skóre a hrál aktivně. Snažil se nás napadat a rychle dostupovat. Nám se nedařilo přejít na soupeřovu polovinu a udržet zde míč. Snažili jsme se hrozit z rychlých protiútoků a podařilo se nám tak zápas výsledkově otočit. Nicméně do půle jsme opět inkasovali a stále jsme nebyli schopni vytvořit si stálý tlak. Druhý poločas jsme změnili hru a tempo, mnohem rychleji jsme se dostávali
s míčem na soupeřovu polovinu a dokázali jsme udržet míč pod tlakem a na malém prostoru. Nespočetné množství šancí jsme nedokázali proměnit až do 59. minuty, kdy jsme konečně vstřelili branku. Utkání jsme už nepustili z rukou a gólem v závěru zpečetili vítězství. Obzvlášť za druhý poločas a za schopnost v těžkém utkání udržet trpělivost si hráči zaslouží pochvalu.

Žijeme Hrou - FC Boskovice-Letovice 0:6 (0:3)

Lysice 11. 9. 2024, 17:00, 1.kolo, Krajský pohár starší žáci JmKFS - 1. kolo

Sestava: Hruška V. (GK), Dvořák J., Šafář D., Chmelíček Š., Látal J., Štěpánek L., Pavlů Š., Barták P., Pernica J., Kučírek M., Kubíček R., Procházka E., Formánek P., Bílek M., Coural R., Slavíček P.

V pohárovém utkání proti Boskovicím k nám přijel letos nejsilnější soupeř. Svojí rychlostí, důrazem, skvělým napadáním a skvělou efektivitou nás Boskovice v celém utkání přehráli. Na našem týmu bylo vidět, že nemáme v současnosti herní praxi v takovém tempu a stylu hry. Utkání je pro nás skvělým zrcadlem, abychom právě takové prvky neustále v tréninku dodržovali a příště byli lépe připraveni na takové zápasy.

FK Znojmo - Žijeme Hrou 1:5 (1:3)

Oblekovice - Znojmo 21. 9. 2024, 10:45, 8.kolo,Krajská soutěž starší žáci JmKFS (A)

Branky: 2x Procházka E., Pernica J., Chmelíček Š, Štěpánek L.
Sestava: Hruška V. (GK), Dvořák J., Šafář D., Chmelíček Š., Látal J., Štěpánek L., Pavlů Š., Pernica J., Kučírek M., Kubíček R., Slavíček P., Svoboda D., Procházka E., Formánek P., Bílek M., Coural R.

Po odloženém kole z předchozího týdne jsme přicestovali do Znojma. Kromě utkání si týmy žáků užili cestu autobusem a společně strávený čas. Díky patří klukům už jen za to, jak podporovali své mladší spoluhráče při utkání před námi. Zápas ve Znojmě, které nutno říct mělo velkou kvalitu a stejně jako Boskovice disponovalo některými hráči s velkou rychlostí i důrazem. Naši hráči ale předvedli dosud nejlepší výkon i předvedenou hru v letošní sezoně. Skvělé individuální výkony od brankáře, obránců, záložníků až po útočníky, spojené s týmovou součinností, zdravými emocemi a touhou vyhrát, znamenaly vítězství a vynikající odražení se od porážky z pohárového zápasu. K nadcházejícím utkáním se Slatinou a Svratkou tak jdeme s motivací posunout naši hru zase o kousek dál a navázat na takový výkon.

Jiří Vorlický ml. (trenér st. žáků)

Více fotek ze zápasů najdete na sociálních sítích Žijeme Hrou.

Sdílet na Facebooku