Trenéři Žijeme Hrou v TV ZŠ Lysice

V měsíci září proběhl  ve třídách 1. stupně a ve speciálních třídách ST1, ST2  první blok TV s trenéry, který vedli Martin Pavel, Vladan Horák a Erik Mihola.

Do dvou vyučovacích hodin tělesné výchovy trenéři zařadili různé sportovní aktivity bez míče i s míčem – v rámci rozcvičky byli žáci seznámeni se správným běžeckým profilem – co dělají ruce, nohy, tělo při běhu, správný odraz, došlápnutí nohy; cvičení na koordinaci společného pohybu ruky a nohy /stejná ruka, stejná noha a jiné kombinace/; všechny druhy nahrávek a chytání míče s postřehovou hrou ve dvojici zaměřenou na kooperaci, rychlost a obratnost.

V další části se žáci rozdělili do dvou skupin. Trenéři vytvořili dvě stanoviště na míčové hry – jedna polovina tělocvičny patřila házené na různé způsoby, druhá polovina tělocvičny patřila průpravným aktivitám s míčem – střelba na bránu, přesné přihrávky, pohyb s míčem, chytání míče, rychlost ve hře a další.

Tým trenérů byl spokojen s maximálním zapojením žáků do všech aktivit a pozitivní energie byla nejen mezi trenéry a žáky, ale i my, učitelé, jsme dostali další dávku inspirace výčtu činností, které se dají zařadit do hodin TV kdykoliv v průběhu roku.

V letošním roce uskutečníme tři bloky TV s trenéry – pravděpodobně v zimním období pro třídy, které nebudou jezdit na plavecký výcvik a určitě v červnu, kdy už budeme moci vyrazit ven na velké hřiště.

Trenérům Žijeme Hrou patří poděkování za výbornou přípravu a realizaci bloků v rámci TV na naší škole.

Za kolektiv vzdělávacího týmu 1. stupně ZŠ Lysice Z. Koláčková, J. Uríková

Sdílet na Facebooku